sagan om

Thomas Berg, formgivaren bakom smyckena från Sørsand, har närt drömmen om guldsmedsyrket ända sedan barnsben. Den drömmen, det hängivna arbetet och den brinnande passionen har idag blivit påtaglig i hans hantverk. I ringar, smycken och juveler som väckt uppskattning världen över. Namnet Sørsand kommer från den nordnorska ö i Vesterålen som även utgjort hemvist för Thomas förfäder ända sedan 1500-talet. Platsen är sedan länge obebodd, men än idag är Sørsand och den nordnorska miljön en närvarande inspirationskälla i Thomas hantverk. Det skandinaviska ljuset, kontrasterna mellan fjäll och hav, kristallklart vatten. Uråldriga komponenter som idag förs vidare i lika tidlösa smycken.

Men viktigast av allt är Thomas eget perspektiv på hantverket. Att i varje moment ha det stora nöjet att få leverera perfektion. Att få förmedla unikt hantverk. Tidlösa smycken med en egen själ. Välkommen till en unik kollektion från Sørsand.

 

VD/GULDSMED

Thomas Berg

Thomas@sorsand.se

+46708231808

 

ANSTÄLLD/CAD & Media

Simon Berg

Simon@sorsand.se

+46767112714

hantverket

Hantverksyrket har utvecklas enormt de senaste åren. I en mix utav den gamla tekniken så tillägger vi en hel del av den nya. Men fortfarande krävs det en otrolig noggrannhet samt skicklighet för att kunna skapa hållbara och unika smycken.

Butiken

Våran butik och ateljé är idag belägen inne i Stockholms city, på Östermalmstorg 2.

Smyckena

Ni kommer att få uppleva en hel del unika smycken som tillverkas i våran ateljé, allt från stora exklusiva diamanter till klassiska förlovningsringar samt en otrolig platina kollektion.